Sunday, 16 October 2016

(GEMPAR TRENDING) : Seorang Staf Berlakon Lemas Di Dalam Sungai. Seekor Anak Gajah Nampak Dan Ini Tindakkan Gajah Itu !!!

Tags

Seorang Staf Berlakon Lemas Di Dalam Sungai. Seekor Anak Gajah Nampak Dan Ini Tindakkan Gajah Itu !!! | Siapa kata gajah bukan sejenis haiwan yang bijak?

Kham Lha, seekor anak gajah yang paling muda di Taman Alam Semula Jadi Gajah di utara Thailand, ternyata mempunyai hubungan istimewa dengan salah seorang staf di situ, Darrick.

screen-shot-2016-10-16-at-11-46-23-pm 

Buktinya, apabila Darrick membuat simulasi lemas di dalam sungai, Kham Lha dilihat terus bergegas masuk ke dalam sungai untuk menyelamatkan Darrick.

Menerusi video yang berdurasi hampir seminit itu, Darrick yang berada di tengah-tengah sungai berpura-pura lemas ketika Kham Lha dan beberapa ekor gajah lain berada berdekatan di tebing.

Kham Lha kemudian dilihat dengan pantas berlari ke dalam air dan menuju ke arah Darrick hingga ke arah tebing sungai.

Sesampainya di tebing, Darrick mengucapkan terima kasih kepada Kham Lha. Tonton video di bawah:Kham Lha merupakan salah seekor dari 19 ekor gajah yang diselamatkan oleh santuari itu dari industri pelancongan di 2015.

Pada usia 4 tahun, Kham Lha dipaksa menjalani latihan menyeksakan ditangan penawannya sebelum ini.

Tapi kehidupan Kham Lha sekarang sangat tenang dan gembira di samping gajah-gajah lain bersama Darrick.

Sumber: Metro.co.uk

Kredit To SiakapKeli


EmoticonEmoticon