Tuesday, 20 December 2016

MEMANG TERBUKTI....!!! 4 Manfaat Tentang Kulit Kayu Manis Yang Boleh Bantu Anda Kurangkan Berat Badan. Sila KONGSIKAN Dan Cuba Sendiri..

Tags

Kayu manis memang lebih dikenali menjadi salah satu bahan masakan. Tapi sebenarnya, sejak dahulu kala, kayu manis dijadikan salah satu bahan ubat herba alami semulajadi yang mampu menyembuhkan beberapa penyakit seperti contohnya gangguan pencernaan.Insulin dan tekanan darah

Kayu manis meningkatkan sensitiviti insulin dan menurunkan tekanan darah, sehingga berpotensi menurunkan risiko diabetes jenis 2 dan tubuh dapat lebih mudah menurunkan berat badan.

Metabolisme Tubuh

Kayu manis membantu meningkatkan metabolisme kerana tubuh menggunakan tenaga lebih untuk mengolah kandungan kayu manis berbanding ketika memproses bahan makanan lain. Perkara ini bagus kerana tubuh membakar kalori lebih banyak. Merasa bahagia / Melepas tekanan Benda ini meningkatkan rasa bahagia kerana aroma kayu manis mampu membantu tubuh melepaskan hormon melatonin (stres) dan merangsang pelepasan endorfin sehingga kamu merasa lebih tenang. Badan yang bebas tekanan dan bahagia sangat membantu memudahkan penurunan berat badan.

Rendah Kalori

Kayu manis sangat rendah kalori. Apabila dicampurkan ke masakan atau minuman, tidak akan memberi kesan kepada pengambilan kalori pada makanan, sehingga membuat tubuh kamu tetap boleh menjaga pengambilan kalori. Itu dia empat perkara yang kemungkinan besar boleh disumbangkan kayu manis jika berkaitan dengan diet sihat. Meskipun memang tidak adalah berkesan makanan lain seperti sayur-sayuran dan buah-buahan yang mengandungi serat dan boleh mengenyangkan perut, tapi kayu manis memang boleh membantu proses kejayaan diet.


EmoticonEmoticon